Welkom op de 18e Tribute to Colour

Het programma voor  zaterdag 7 maart 2020 is als volgt:

Vanaf 11:00 uur is theater Cool geopend voor het publiek. Tot 17:00 uur kunt u op de eerste verdieping twee exposities gaan bekijken in zaal A en B.

In zaal A houdt fotoclub Heerhugowaard zijn expositie. Hier worden de series getoond die zijn ingezonden door de clubleden voor de "Heerhugowaard Award" van seizoen 2018-2019. Een serie is een vijftal foto's die samenhang moeten tonen, duidelijk bij elkaar horen en soms zelfs een verhaal kunnen vertellen. 

In zaal B heeft de afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond weer een expositie ingericht. De foto's die hier te zien zijn hebben allemaal te maken met het thema "Snel".

In de foyer op de eerste verdieping zijn enkele tafels ingericht:

  •  Een tafel met catalogi; natuurlijk kunt u de catalogus kopen met alle prijswinnaars van de fotowedstrijden. Deze prachtige catalogus kost €10.
     Voor zeer billijke prijzen kunt u ook nog oudere catalogi kopen van voorgaande jaren.
  •  Fotoclub Heerhugowaard heeft ook een voorlichtingsstand ingericht: wat doet de fotoclub allemaal.
  •  De firma Arts & Crafts Holland uit De Goorn, een bekende zaak voor de hobbyist, heeft een tafel ingericht.
  •  Ook computerwinkel 072PC uit Alkmaar is vertegenwoordigd.

Vanaf 12:30 kunt u de grote Rodi Mediazaal in (alleen via de ingangen op de 1e verdieping; mensen met een beperking mogen gebruik maken van de ingang beneden, naast het café).

Van 13:00-14:30 uur vindt hier de 18e presentatie plaats van Tribute to Colour. Burgemeester Bert Blase zal de opening verrichten.

De eerste serie foto's die u gaat zien zijn de winnaars en beste beelden die ingezonden zijn in de sector "Vrij". Alle foto's konden hier worden ingestuurd: geen beperkingen dus. Het stond de fotografen zelfs vrij om beelden te bewerken, samen te voegen, e.d. 

De tweede serie foto's bestaan uit beelden van de sector "Monochroom" en "Reis". Monochrome beelden zijn veelal zwart-wit, maar ook foto's met één bepaalde andere kleur kunnen hierbij horen. 
In de sector "Reis" moet het meteen duidelijk zijn dat de beelden op reis gemaakt zijn. Meestal dus foto's uit verre landen.

Hierna worden de prijzen uitgereikt, als er tenminste prijswinnaars in de zaal zitten. Uit China, Taiwan, Colombia of Irak zal dat niet zo snel gebeuren.....

 

Van 15:00-16:00 zullen vader en zoon Smit, Jan en Mart, een lezing houden over landschapsfotografie. Deze gerenommeerde fotografen tonen ons ook de mooiste beelden.


Na een korte pauze zullen van 16:15-17.00 uur worden de mooiste 30 beelden getoond van de afdelingsfotowedstrijd. Iedereen kon daar aan deelnemen!!

Plaats: Theater Cool, Coolplein 1 te Heerhugowaard.